Prognoza Meteo – Zona Snagov

V1 > Weather.com =>  AZI10z/ lunar: 30z
V2 > Vremea-net => 7z / 14z 
*Prognozele sunt pesimiste – uzual – cu peste 30%

RECOMANDĂRI:
1) prognozele meteo sunt cam cu 30% mai pesimiste decât realitatea  (din observațiile noastre din ultimii 12-15 ani – la Snagov). Și dacă e prezentată ploaie, e de vară (scurtă și caldă) – nu o limitare ori risc/problemă reală
2)
în special în timpul sezonului turistic (aprilie – octombrie) – pot exista cel mult niste furtuni scurte (durate de 20 – 90 minute) în cadrul unei zile cu peste 12-14 ore de lumină. Furtuna care poate migra cu 30-90 km (deci afectează și alte zone din jurul Bucureștiului și nici nu durează prea mult)
2)
Zona Snagov are lac și păduri riverane, motiv pentru care “atrage” mai violent norii de ploaie dar îi și “stoarce” de apă, mai repede și mai spectaculos. Concret: dacă e să fie furtună, la Snagov o parte a cerului va fi cu soare, alta cu nori, pe undeva ceva fulgere și tunete, apoi ceva ploaie cu soare
3) este bine să aveți (mereu) în mașină câteva poncho-uri (de la 5 lei – de unică folosință). Sau măcar câțiva saci de 120-180 litri (în care puteți ușor deschide ceva orificii) și astfel rezolvați nevoile atât pentru copii cât și pentru adulți. Dacă aveți nevoie de ponch-uri ori saci – întrebați la Fundatia Snagov (de regulă avem un stoc pregătit)
4)
la sediul Fundatiei Snagov există câteva zone unde vă puteți adăposti de rafale de ploaie (cele circa 15-30 minute)
5) este bine să aveți mereu prin bagaje 1-2 schimburi pentru dvs. (mai ales dacă faceți și sport cu caiace, biciclete, înot sau – iată – pentru ceva ploi / furtuni scurte)

Altele:
> la sediul Fundatiei Snagov avem capacitate de adăpostire (furtună) circa 60 copii.
> Vaporașul (pe lac) este acoperit