Circuite cu CAIACELE (3+)

Circuite cu CAIACELE

Închiriate ori în grupuri organizate (+ghid). Cu durate de 2-3 ore (max. 20 km)

# Puteți participa la evenimente organizate periodic (vezi Facebook > Fundatia Snagov > Evenimente), prezentate și în Calendar (Google).
Grupurile pot comanda direct din magazinul online http://Turism.Snagov.ro.
Detalii la tel: 0720762468, office@FundatiaSnagov.ro / turism@Snagov.roSituația Rezervări (locuri libere) => www.Snagov.ro/rezervari

Prezentare: Trasele propuse oferă oportunitatea de a descoperi frumusețile naturale ale lacului Snagov, cu opriri pentru a admira fauna și flora lacului și pentru a vă bucura și relaxa – departe de cotidian.

În 2018, organizam circuite (implicit 6-8 participanți, în caiace duble):
1) Delta Snagovului
2) râul Neajlov (între Singureni – Comana)

DURATĂ: 2h (până la 3-4h)

TARIF: 70lei/caiac-dublu/2h (doar închiriere)
                Include: caiac + 2 padele + 2 veste de salvare
               +150lei/grup/2h (pentru supervizor / ghid)
* Circuite se pot organiza în fiecare weekend (în sezon) cu plecare de la sediul SNAGOV Tur, la orele 10:00 și 18:00 (sau o altă oră stabilită de comun acord – cu grupuri).
** 4 caiace duble (disponibile). Recomandăm – rezervare prealabilă. Puteți veni și cu caiacul dvs.
La cerere aducem 4 caiace duble cu circa 140+ lei/24h.

PENTRU:  Circuite (cu ghid) > recomandăm  4+ pers.  (max:16/ghid)

Vârsta: depinde de durata + complexitatea circuitului si de responsabil. În 2 caiace duble, pot fi incluși și câte un copil de 5-10 ani.

Complexitate: 3/10

+++
> Toți participanții vor respecta instructiunile însoțitorilor și regulamentele în vigoare:
a) Pe lacul Snagov, în Aria Naturală Protejată este prevăzut (prin Planul de Management, publicat și în MO 381bis din 18.05.2016) a se putea utiliza ambarcațiuni specifice pentru eco-turism (caiace, canoe, bărci cu rame, hidrobiciclete, placă SUP etc. – și care sunt și utilizări tradiționale, sustenabile și chiar promovate/încurajate) în zona dintre maluri și până la 50m de la mal (zona în care ambarcațiunile cu motor nu ar trebui să circule)
b) prevederile OMT 920/2003 a Autorității Navale Române, care are zonări și prevederi care trebuie să preia prevederile din Planul de Management și Regulamentul ANPLS, așa cum prevede art. 21 din OUG 57/2007 (aprobată prin legea 49/2001 cu modificările și completările ulterioare)

c) Însă exista și alte reglementări (care ar fi trebuit să preia noile – ultimele – reglementări din Planul de Management) și prevăd că ar trebui declarate anumite suprafețe ca “zone de agrement nautic” și dovedit că și s-au închiriat de la Apele Române (care au tarif de 15 lei/mp/an). Precum și diferite alte cerințe. Care (cumulativ) sunt cel puțin disproporționate și nefezabile (nu numai în Romînia – dar și în alte locuri contexte). Deși (cam) același și alte cerințe legale (legate de navigația pe lacul Snagov) nu sunt respectate de mulți  ani.

5Shares

Ajutați cu un comentariu / Leave a Reply: